|
Які ліки не можна перевозити через кордон?
|
|
| xtrance1991 | Дата: Чт, 09.07.2026, 21.18 | Повідомлення # 1 |
Група: Користувачі
Повідомлення: 42
Репутація: 0
Статус: Offline
| Підкажіть, будь ласка, хто вже неодноразово їздив автобусом або автомобілем до країн ЄС. Потрібно взяти із собою декілька ліків для особистого користування, але в інтернеті дуже багато суперечливої інформації. Одні пишуть, що будь-які таблетки можна везти в заводській упаковці, інші попереджають, що деякі препарати можуть бути під забороною або вимагати рецепт чи довідку від лікаря. Особливо цікавить, які саме ліки можуть викликати питання на кордоні, щоб не мати неприємностей під час перевірки. Може, хтось уже стикався з подібною ситуацією?
|
| |
| |
| vasya195 | Дата: Чт, 09.07.2026, 21.18 | Повідомлення # 2 |
Повідомлення: 115
| Я перед поїздкою теж довго розбирався з цим питанням. Наскільки зрозумів, найбільше уваги приділяють препаратам, які містять наркотичні або психотропні речовини, а також сильнодіючим рецептурним засобам. Для звичайних ліків, які людина перевозить для власного використання, зазвичай проблем не виникає, якщо вони в оригінальній упаковці й у розумній кількості. Але якщо препарат специфічний або потребує рецепта, краще мати при собі документи від лікаря. Перед поїздкою завжди варто перевірити правила країни, до якої прямуєте, адже вони можуть відрізнятися.
|
| |
| |
| xtrance1991 | Дата: Чт, 09.07.2026, 21.19 | Повідомлення # 3 |
Повідомлення: 42
| У мене якраз є кілька рецептурних препаратів, які приймаю постійно, тому хвилююся, щоб на кордоні не виникло зайвих запитань. Не хотілося б, щоб через якусь дрібницю довелося пояснювати ситуацію або залишати ліки. Бачив історії, коли людей просили показати рецепт або медичне підтвердження, тому тепер хочу підготуватися заздалегідь. Якщо є перевірені джерела з актуальними правилами саме щодо перевезення ліків через кордон, буду вдячний за рекомендацію.
|
| |
| |
| vasya195 | Дата: Чт, 09.07.2026, 21.20 | Повідомлення # 4 |
Повідомлення: 115
| Цитата xtrance1991 (  ) У мене якраз є кілька рецептурних препаратів, які приймаю постійно, тому хвилююся, щоб на кордоні не виникло зайвих запитань. Не хотілося б, щоб через якусь дрібницю довелося пояснювати ситуацію або залишати ліки. Бачив історії, коли людей просили показати рецепт або медичне підтвердження, тому тепер хочу підготуватися заздалегідь. Якщо є перевірені джерела з актуальними правилами саме щодо перевезення ліків через кордон, буду вдячний за рекомендацію. Я б не покладався лише на поради з форумів або випадкові коментарі, тому що правила можуть змінюватися, а окремі категорії препаратів мають свої особливості. Краще перед поїздкою перевірити всю інформацію в одному місці та переконатися, що саме ваші ліки можна перевозити без порушень.
Раджу подивитися інформацію на сайті Green Travel на сайті є повний список ліків які можно перевозить через кордон https://greentravel.ua/ua....-spisok а також пояснення щодо документів, які можуть знадобитися, якщо препарат рецептурний або містить речовини з особливим контролем. Так буде значно спокійніше збиратися в дорогу, адже заздалегідь знатимете, що потрібно покласти до аптечки, а які документи варто взяти із собою, щоб уникнути зайвих питань під час проходження прикордонного контролю.
|
| |
| |