Який бойлер краще вибрати?
|
|
oivanova74 | Дата: Сб, 22.03.2025, 06.33 | Повідомлення # 1 |
Група: Користувачі
Повідомлення: 31
Репутація: 0
Статус: Offline
| Привіт, форумчани! Планую купити бойлер, але зіткнувся з питанням вибору. На ринку дуже багато варіантів – Ariston, Atlantic, Gorenje, Bosch, Electrolux, Eldom та інші. У кожного бренду свої особливості, тому хотілося б почути реальні відгуки користувачів.Основні критерії:- Об’єм – 50-80 літрів (на сім’ю з 3 осіб).
- Надійність, довговічність.
- Мінімальні тепловтрати.
- Хороший захист від накипу та корозії.
- Оптимальне споживання електроенергії.
Хто нещодавно купував бойлер? Яку модель вибрали та чому? Чи є сенс переплачувати за бренди чи можна знайти гідний варіант серед бюджетних моделей? Дякую за відповіді!
|
|
| |
dimalex00 | Дата: Сб, 22.03.2025, 13.51 | Повідомлення # 2 |
Повідомлення: 10
| Я кілька місяців тому встановив собі Atlantic Steatite 80 і можу поділитися досвідом.

Чому саме ця модель?
Керамічний нагрівальний елемент, який не контактує з водою, тому не боїться накипу.
Об’єм 80 л, вистачає на душ для всієї сім’ї.
Економне енергоспоживання, тримає тепло довше, ніж мій старий бойлер.
Антикорозійний захист, є магнієвий анод, але міняти його треба раз на 2 роки.
До цього був дешевший китайський бойлер, який швидко покрився іржею, тому тепер вирішив не економити.
Якщо хочеш щось бюджетніше – можеш глянути Eldom або Thermex, але враховуй, що в них часто звичайний ТЕН, який швидше виходить з ладу через накип.
|
|
| |
maxmer3 | Дата: Сб, 22.03.2025, 19.37 | Повідомлення # 3 |
Повідомлення: 14
| Я теж нещодавно купував бойлер тут: https://vencon.ua/ua/catalog/bojlery , і довго обирав. Зупинився на Gorenje OTG 80.
Ось що мені в ньому сподобалось:
Нержавіюча внутрішня колба – довговічна і не боїться іржі. Потужність 2000 Вт, тому гріється швидко. Гарна теплоізоляція, навіть через 12 годин вода ще гаряча. Зручне механічне керування, без зайвої електроніки, яка може ламатися. Порівнював з Bosch і Ariston – теж хороші, але трохи дорожчі.
Якщо бюджет дозволяє, то можна взяти Ariston Velis, він має сучасний дизайн і швидке нагрівання.
А ти де плануєш купувати – онлайн чи в магазині? Якщо брати в інтернеті, краще читати відгуки, бо часто трапляються підробки або браковані моделі.
|
|
| |