Главная страница | Регистрация | Вход
Вт, 14.05.2024, 06.23
Приветствую Вас Гість | RSS
Меню сайта
Наш опрос
В яку пору року Ви любите їздити на авто

Результати · Архів опитувань

Всього відповідей: 351
Начало » 2007 » Лютий » 15 » Chrysler і Mercedes об'єднають платформи
Chrysler і Mercedes об'єднають платформи

Американська “Велика трійка” переживає зараз не кращі часи. Пресинг з боку японських і корейських виробників, поза сумнівом, дає про себе знати. Але основним головним болем є дуже великі витрати на проектування нових автомобілів, проблеми з профспілками і інші чинники, не пов'язані з конкурентами. Останніми роками всі члени трійці намітили шляхи виходу з кризи. Зокрема, DaimlerChrysler зараз активно працює над якимсь “Проектом Ікс”, деталі якого стануть відомі 14 лютого на підсумковій прес-конференції DC.
На відміну від конкурентів, план DC з поліпшення позиції відділення Chrysler на американському ринку виглядає вельми переконливо і правдоподібно. За повідомленнями американських ЗМІ, турбіна “вітру змін” направлена у бік глибокої інтеграції американського і німецького відділень концерну. Зокрема, в майбутньому планується використовувати загальні платформи для нових моделей Mercedes і Chrysler Jeep. Навіть згадується якийсь проект під кодовою назвою W164 - нібито на його базі будуть створені нові кроссовери - Mercedes ML і Jeep Grand Cherokee наступних поколінь. Для американців це означає, що їх автомобілі будуть більш здійснені в технічному плані, плюс розробка нових моделей стане істотно дешевше.
Хід логічний. В межах одного концерну мати моделі одного класу, у яких немає жодної загальної деталі, - це недозволена розкіш. Досвід створення автомобілів під американськими брендами, але з використанням деяких вузлів від Mercedes у DC вже є - досить пригадати Chrysler 300 C і Crossfire. Але, наприклад, решта моделей, такі як Sebring, Pacifica або Aspen, не мають нічого спільного з німецькими аналогами, та і в технічному плані, якщо розібратися, дуже консервативні. Доступ до передових технологій Mercedes, поза сумнівом, на руку американцям.
Сухі цифри безжальні: якщо в 1998 році Chrysler продав 2,5 мільйона автомобілів, до 2006 року об'єм продажів знизився до 2,1 мільйонів машин. Особливо сильно впав попит на легкові авто - на 32 відсотки. Але і в секторі пікапів і позашляховиків не все гладко: у 1998 році було продано 229 тисяч Jeep Grand Cherokee, а минулого року - вже 139 тисяч. А продажі Dodge Durango впали з відмітки 156 000 до 70 тисяч.
Раніше американська промисловість в цілому задовольнялася старомодними, величезними і ненажерливими пікапами і позашляховиками, тепер же, в світлі агресивної політики азіатів, підвищення цін на паливо і більшої вимогливості покупців, потрібно терміново удосконалювати модельний ряд і при цьому забезпечити конкурентоздатні ціни на продукцію. З деяких пір німецькі конструктори - часті гості в штаб-квартирі Chrysler. Це вказує на те, що чутки про глибшу інтеграцію для оновлення модельного ряду мають під собою грунт.
Як запевняють джерела в раді директорів, громадськість буде здивована, наскільки сміливим буде цей горезвісний “проект Ікс”. Але в нім містяться погані новини для співробітників Chrysler - очікується, що під скорочення потраплять не меншого 10 тисяч чоловік. Заходи жорстокі, але інакше не вийде. Вже багато експертів говорили, що багато в чому в кризі американського автопрому винні профспілки, яким останніми роками вдалося “вибити” для себе підвищення пенсійних виплат, збільшення відпусток та інші соціальні блага. Але, що добре для співробітників, не завжди добре для працедавця.
У російському представництві DaimlerСhrysler відзначають, що все вищесказане відноситься лише до американського відділення і до продажів автомобілів в США. У Європі заокеанське відділення DC останніми роками демонструє себе з кращого боку. Це справедливо і відносно Росії. Зростання продажів автомобілів мазке Chrysler, Jeep і Dodge (причому бренд Dodge був введений на нашому ринку тільки цього року) в 2006 році склав 134%, а в 2005 році - 47%.
Просмотров: 1014 | Добавил: bryNET | Рейтинг: 0.0 |
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входа
Календарь новостей
«  Лютий 2007  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728
Поиск по новостям
Друзья сайта
Vodila.net Уличные гонки в Одессе Ланос клуб Тернопіль
Статистика
Copyright MyCorp © 2006