Главная страница | Регистрация | Вход
Чт, 18.04.2024, 18.07
Приветствую Вас Гість | RSS
Меню сайта
Наш опрос
В яку пору року Ви любите їздити на авто

Результати · Архів опитувань

Всього відповідей: 351
Начало » 2008 » Квітень » 22 » Жигулі увійшли до десятки автомобілів найбільш купованих в світі
Жигулі увійшли до десятки автомобілів найбільш купованих в світі

Мабуть, пристрасть до рейтингів людство не покине ніколи. Черговими «жертвами»  Топ стали наймасовіші творіння світового автопрому - автомобілі, символізуючі собою діаметрально протилежні концептуальні погляди своїх творців, справжні символи автоісторії.

Втім, в сучасній історії автобудування є лише три по-справжньому великих і вдалих гравці. Американці першими здогадалися запропонувати конвеєрне виробництво, проте чомусь вважали за краще випускати великі і неекономічні автомобілі. Інша справа - японці, які не запропонували жодної революційної технології у всьому автобудуванні, але при цьому умудрилися випускати практичні - вельми економні і ергономічні машини. Німцям вдалося зайняти золоту середину і запропонувати по-справжньому культові автомобілі, які полюбила вся світова автоспільнота.
Як ви здогадалися, саме ці держави зайняли провідні місця в новому рейтингу - десятці моделей котрі найчастіше продавалися за всю автомобільну історію.

Отже номер один у цьомурейтингу визнана Toyota Corolla - на її рахунку понад 37 мільйонів автомобілів. Перший екземпляр пішов «в народ» ще в 1966 році, причому за ці сорок років модель пережила дев'ять різних модифікацій. Очевидно, що культовий успіх «королли» опинився пов'язаний з вдалим синтезом компактності, стилю і потужності визнаних у той час брендів. Непогано продається Toyota Corolla навіть зараз.

На другому місці - Ford F-series з 26,7 мільйонами продажів. Успіх тим значніше, якщо врахувати, що модель продавалася тільки в Північній Америці, відомій світу своєю любов'ю до могутніх і ненажерливих пікапів.

Третє місце - за легендарним автомобілем Volkswagen Golf. У нього 25,5 мільйона екземплярів. Випускати ці акуратні машини німці почали ще в 1974 році, але і зараз вони користуються великою популярністю серед європейців. Чого, правда, не скажеш про Америку.

Ще одне пташеня німецького концерну - Volkswagen Beetle - став четвертим в списку із значним показником в 21,5 мільйона автомобілів. «Жук» примітний ще і тим, що він став першою моделлю, яка подолала рубіж в 20 мільйонів. Крім того, впродовж 60 років виробник майже не змінював дизайн автомобіля.

В середині списку опинився бестселер з Японії: у Honda Civic в активі 18 мільйонів проданих автомобілів. Машина випускається з 1972 року, пережила вісім модифікацій. У 2000 році модель дещо підросла в розмірах, але так і не втратила народну любов.

Шосте місце зайняв багатойменний Nissan Sunny - він же Sentra, він же Pulsar - 17 мільйонів автомобілів. Випускається машина з 1966 року. На рахунку дев'ять перевтілень. Автомобіль завжди відносився до класу маленьких машин, але з роками дещо підріс. Втім, перерости клас компакт-карів йому так і не вдалося.

Сьоме місце зайняв Ford Model T з 16,5 мільйонами автомобілів. Так, той самий перший конвеєрний автомобіль, дитя Генрі Форда, який більшість підручників вже давно визнали першим «справжнім» автомобілем в світі. Виготовляли автомобіль в 1908-1927 роках. Саме у той час «автомобільний король» Генрі Форд заклав один з провідних принципів масового автомобілебудування: уніфікація і простота на догоду низькій ціні.

Восьме місце утретє зайняв представник німецьких «фольксів» - Volkswagen Passat з 16 мільйонами автомобілів. Автомобіль встиг пережити сім серій. Представляє він собою класичний сімейний автомобіль. Ну і одна відома деталь: починаючи з 1990-х років має хороший попит в країнах СНД.

Дев'яте місце зайняли.. Жигулі. Так, те саме, знайоме кожному дітище  Волжського автомобільного заводу , продане 15,5 мільйонами автомобілів. Треба сказати, що у всіх країнах, окрім Радянського Союзу, де продавалася Lada, вона називалася по-різному - Riva, Nova, Signet - але завжди залишалася трохи переробленим Fiat 124.

Останню позицію в рейтингу найбільш продажних автомобілів в історії людства зайняло Chevrolet Impala з 14 мільйонами автомобілів. Втім, автомобіль вже бив один рекорд: у 1965 році Impala стала першою машиною з річним об'ємом продажів більше мільйона автомобілів.
Просмотров: 2948 | Добавил: bryNET | Рейтинг: 1.0 |
Всего комментариев: 1
1 Darold  
0
Plaeisng you should think of something like that

Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входа
Календарь новостей
«  Квітень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Поиск по новостям
Друзья сайта
Vodila.net Уличные гонки в Одессе Ланос клуб Тернопіль
Статистика
Copyright MyCorp © 2006