Главная страницаРегистрацияВход Нд
28.12.2025
04.36
Приветствую Вас Гість" | RSS
[ Нові повідомлення · Користувачі · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Модератор форуму: Sany, DjPabik  
Після скількох тисяч км міняли масло в автоматі?
dorenyuristДата: Нд, 02.11.2025, 08.13 | Повідомлення # 1
Група: Користувачі
Повідомлення: 7
Репутація: 0
Статус: Offline
Хто після скількох тисяч км міняв масло в автоматі, щоб коробка довго жила? У мене пробіг уже 80 000, і не знаю, чекати до 100 000 чи краще раніше. Хочу уникнути проблем з перегрівом, затримками передач і зберегти ресурс коробки. Не хочу робити заміну даремно, але боюся пропустити оптимальний момент.

RennixДата: Нд, 02.11.2025, 08.14 | Повідомлення # 2
Повідомлення: 3
Я робив на 90 000 км. Виробник писав на весь термін, але в місті коробка гріється часто, особливо в пробках. Після заміни перемикання стало плавніше, ривки зникли. Тому я вважаю, що краще трохи раніше, ніж чекати, поки з’являться проблеми, бо потім ремонт коштує значно дорожче.

akhamsaДата: Нд, 02.11.2025, 08.15 | Повідомлення # 3
Повідомлення: 157
У мене авто експлуатується і на трасі, і в місті, інколи буксирую причіп. Першу заміну зробив на 60 000 км, другу на 120 000. Різниця відчутна, стара рідина темніла, при високих температурах коробка трохи гальмувала.
Орієнтуюся на стан масла, якщо темне або з запахом спаленої, міняю без зволікань. Так реально продовжує ресурс коробки і уникати дорогого ремонту.

beketovalimДата: Нд, 02.11.2025, 08.19 | Повідомлення # 4
Повідомлення: 3
Цитата dorenyurist ()
Хто після скількох тисяч км міняв масло в автоматі, щоб коробка довго жила? У мене пробіг уже 80 000, і не знаю, чекати до 100 000 чи краще раніше. Хочу уникнути проблем з перегрівом, затримками передач і зберегти ресурс коробки. Не хочу робити заміну даремно, але боюся пропустити оптимальний момент.

Я завжди дивлюся на пробіг і умови експлуатації. Якщо місто з частими зупинками, краще міняти масло в автоматі раніше, десь кожні 50‑70 000 км. Фільтр теж рекомендую міняти одночасно.
Про те, як часто треба міняти мастило в кробці-автоматі і механіці можна більш детально почитати у блозі, там розказано про заміну масла в коробці і як вибрати правильну ATF https://oiler.pro/ua-ua....ehanike 
Колір і запах рідини перевіряю при кожній заміні, темна або з запахом спаленої, сигнал, що заміну не можна відкладати. Так реально економить кошти і продовжує ресурс коробки, зберігає плавність перемикання передач.

• Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Ternopil Street Cars 2006-2007