Главная страницаРегистрацияВход Пт
24.07.2026
06.55
Приветствую Вас Гість" | RSS
[ Нові повідомлення · Користувачі · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Модератор форуму: Sany, DjPabik  
Син взагалі не хоче читати енциклопедії, як зацікавити?
beketovalimДата: Сб, 18.07.2026, 09.54 | Повідомлення # 1
Група: Користувачі
Повідомлення: 12
Репутація: 0
Статус: Offline
Мій син категорично відмовляється навіть розгортати пізнавальні книжки. Купила величезну з яскравими картинками про космос і динозаврів, а він її просто ігнорує. Якщо намагаюся наполягати чи змушувати, починаються сльози та крики. Хлопчику вже вісім років, однолітки в школі багато знають, а мій тільки в гаджетах сидить. Хто стикався з таким, як знайти підхід і зацікавити дитину без постійних сварок?

dorenyuristДата: Нд, 19.07.2026, 06.05 | Повідомлення # 2
Повідомлення: 16
Спробуйте змінити сам підхід і не купувати все підряд на свій смак. У нас була схожа ситуація, поки ми не пішли разом до магазину і я не дозволила обрати самостійно. Син вибрав тему про всяких огидних комах та анатомію, яка мені взагалі не подобалася. Але головне, що він почав гортати її сам. Ще добре працює особистий приклад, коли ви сідаєте поруч і з інтересом читаєте щось своє.

akhamsaДата: Пн, 20.07.2026, 10.36 | Повідомлення # 3
Повідомлення: 171
Примус точно не допоможе, лише викличе повний опір до навчання. Ми з малим починали з коротких фактів, які я наче між іншим зачитувала вголос під час сніданку чи прогулянки. Наприклад, розповідала якийсь дивний факт про тварин і закривала книжку на найцікавішому місці. Син потім сам біг шукати продовження. Також купуйте видання, де є елементи інтерактиву, відкривні віконця, лабіринти чи прості завдання. Це перетворює процес на гру, дитина розслабляється і починає сприймати інформацію набагато легше.

RennixДата: Вт, 21.07.2026, 10.15 | Повідомлення # 4
Повідомлення: 12
Цитата beketovalim ()
Мій син категорично відмовляється навіть розгортати пізнавальні книжки. Купила величезну з яскравими картинками про космос і динозаврів, а він її просто ігнорує. Якщо намагаюся наполягати чи змушувати, починаються сльози та крики. Хлопчику вже вісім років, однолітки в школі багато знають, а мій тільки в гаджетах сидить. Хто стикався з таким, як знайти підхід і зацікавити дитину без постійних сварок?

Раджу взагалі прибрати будь-який тиск і діяти хитріше через інші формати. Ми спочатку дивилися короткі наукові мультики чи документалки, а вже потім шукали відповіді на питання в текстах. Також класно працює спільне роздивляння яскравих паперових видань. Я часто замовляю друковані варіанти, наприклад, онлайн-книгарня MEGOGO BOOKS має непоганий вибір, там зручно підбирати якісні паперові книги з гарною поліграфією, які приємно тримати в руках.
Обов'язково звертайте увагу на кількість тексту на сторінці. Його не повинно бути забагато, краще обирати великі шрифти та великі ілюстрації. Нещодавно знайшла корисний матеріал про те, як заохотити дитину читати пізнавальну літературу, де детально розписано, як вибирати сучасні енциклопедії для дітей https://varta1.com.ua/news....93.html безпосередньо під їхні актуальні хобі. Головне не змушувати дочитувати розділ до кінця, якщо дитині нудно, просто гортайте далі.

• Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Ternopil Street Cars 2006-2007