Главная страницаРегистрацияВход Пн
16.06.2025
07.17
Приветствую Вас Гість" | RSS
[ Нові повідомлення · Користувачі · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Модератор форуму: Sany  
Як вибрати водонагрівач?
maxmer3Дата: Вт, 25.03.2025, 07.00 | Повідомлення # 1
Група: Користувачі
Повідомлення: 14
Репутація: 0
Статус: Offline
Доброго дня! Хочу купити водонагрівач для квартири, але не можу визначитися з вибором. Бачу, що на ринку є різні варіанти: накопичувальні та проточні моделі, об’єми баків від 10 до 100 літрів, різні матеріали внутрішнього покриття, різні потужності ТЕНів.

Квартира у мене невелика, вода потрібна для душу, кухні та, можливо, миття рук у ванній. Хотілося б, щоб бойлер був економічним, довговічним і не займав багато місця. Які фірми зараз найкращі? Яка оптимальна потужність та об’єм бака? На що ще звертати увагу при виборі?

Буду вдячний за поради!

dimalex00Дата: Вт, 25.03.2025, 12.49 | Повідомлення # 2
Повідомлення: 10
Все залежить від того, скільки людей користуватиметься гарячою водою і які у тебе можливості підключення. Якщо у квартирі слабка електромережа, то проточний водонагрівач не варіант, бо він потребує 5-7 кВт потужності. У такому разі краще брати накопичувальний бойлер.
За об’ємом:
  • 30-50 літрів – якщо користуєшся сам або з одним співмешканцем.
  • 80 літрів – для сім’ї з 2-3 людей.
  • 100+ літрів – якщо потрібно багато води або велика сім’я.

Матеріал бака теж важливий. Найкраще брати нержавіючу сталь або з емалевим покриттям – вони довше служать і менше піддаються корозії.
Щодо брендів, можу порадити Ariston, Atlantic, Gorenje, Bosch – вони добре зарекомендували себе. У мене Ariston на 80 літрів, працює вже 5 років без проблем. Головне – раз на рік міняти магнієвий анод, і бойлер прослужить довго.

Ще зверни увагу на тип ТЕНу – мокрий або сухий. Сухий ТЕН довговічніший, бо менше контактує з водою, але такі моделі дорожчі.
Долучення: 9680195.jpg (19.9 Kb)

Повідомлення відредагував dimalex00 - Вт, 25.03.2025, 12.51

oivanova74Дата: Вт, 25.03.2025, 20.08 | Повідомлення # 3
Повідомлення: 31
Привіт! Я вибирав бойлер пів року тому, і скажу, що проточний водонагрівач теж може бути хорошим рішенням, якщо у тебе потужна електромережа. Його плюси:

Не потрібно чекати, поки вода нагріється.

Компактний, не займає місця.

Не витрачає енергію на підтримку температури.

Але мінус у тому, що для нормальної роботи потрібен потужний автомат і окремий кабель, бо моделі на 5-7 кВт можуть перевантажити стару проводку.

Якщо вирішиш брати накопичувальний бойлер, то я б радив Atlantic або Bosch. У мене Atlantic на 50 літрів – цілком вистачає для душу і кухні. Якщо хочете більший обсяг, то читайте тут рекомендації: http://ternopilcars.pp.net.ua/forum/20-10822-1 .

Загалом, якщо місця мало – бери проточний, але враховуй потужність мережі. Якщо хочеш стабільну температуру і економію електрики – накопичувальний на 50-80 літрів буде найкращим вибором.

• Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Ternopil Street Cars 2006-2007